← kaple sv. Floriána (Stonařov) kaplička (Stonařov) →
8398 kaplička sv. Jana Nepomuckého

v SV části městyse, u silničního mostu přes Jihlávku

Kaplička zničena při autonehodě v zimě 2009 / 2010; obnovena obcí Stonařov v původní podobě (přibyl jen letopočet obnovy) v létě 2010. Kaplička byla po obnově znovu vysvěcena 28.9.2010. - Kaplička stojí u mostu, který se podle ní nazývá Janův most (Johannesbrück). V zaskleném výklenku kapličky se do roku 1990 nalézala soška sv. Jana Nepomuckého vysoká 29,5 cm, která stála na podstavci 12,5 × 10,2 cm. Před zničením byla kaplička v pořádku a zařízená. - V minulosti se ke kapličce konávala procesí. Do začátku 2. světové války se zde každoročně od 16. května po celý týden večer konalo modlení radostného růžence. - Kaplička není zapsána v katastru nemovitostí, pozemek pod ní patří městysu Stonařov.