kostel sv. Mikuláše (Lounky) →
7737 kostel Povýšení sv. Kříže

na J konci vsi

Loď má novou střechu. Kostel má silně poškozenou statiku a hrozí jeho zřícení. Horní část věže má ze dvou stran novou, ještě nenatřenou omítku; zbytek věže a loď mají fasádu zničenou. Okna a dveře jsou rozbité, interiér je poškozen po několikanásobném vykradení. Na interiéru se také podepsala desetiletí trvající neúdržba. - Kostel je prohlášen kulturní památkou. - Pozemek s kostelem patří obci Loukovec. Obec má připravenou kompletní projektovou dokumentaci na opravu kostela včetně platného stavebního povolení.

Zdroj: Tomáš Patočka

• Tomáš Patočka napsal 06.10.2015 21:02

Kostel Povýšení sv. Kříže v Loukovci patří obci Loukovec od června 2014. Obec má připravenou kompletní projektovou dokumentaci na opravu včetně platného stavebního povolení. Kostel a hřbitovní zeď je nemovitou kulturní památkou pod ev. č. 37441/2-1640. Objekt kostela má silně poškozenou statiku a hrozí zřícení. Stav kostele je kombinací 334 a 340. Objekt kostela má silně poškozenou statiku a hrozí zřícení. Okna a dveře jsou rozbité, interiér je poškozen od několikanásobného vykradení. Na interiéru se také podepsala údržba, která zde nebyla několik desítek let.