Novostavby (známka 501) zděné kapličky

v S části vsi, u silnice do Bukovic

Má novou střechu. Bez dvířek, zařízená. - Kaplička byla postavena v roce 2015 na místě torza původní, větší kapličky. Z té v té době zůstávalo pouze obvodové zdivo (cca 1,2 x 1,2 m) do výšky cca 0,5 m, které bylo roku 2004 částečně poškozeno zloději kamenů. - Základová část původní kapličky byla hrubě omítnuta a zahlazena, na čelní straně měla tabulku s nápisem. Horní část s prostornou nikou uzavřenou děleným zaskleným oknem byla od základové části oddělena středovou římsou a ukončena střešní římsou vyvedenou do nízkého štítu. Sedlová střecha byla pokryta břidlicí, v nice visely obrázky. Výška kapličky činila cca 4,5 m, výška nové kapličky je cca 2,5 m. - Pozemek s kapličkou patří Správě silnic Olomouckého kraje.