← zvonička (Semošice) kaple sv. Antonína Poustevníka (Semtěš) →

středně velká, se sanktusníkem

Obdélná kaple s rovným závěrem krytá eternitovou valbovou střechou s oplechovanou osmibokou sloupkovou zvoničkou, završenou cibulovou bání s křížem na vrcholu s monogramem Jména Ježíše Krista „IHS“ v pozlacené svatozáři. Vstupní průčelí s obdélným vchodem je zakončeno trojúhelníkovým štítem s obdélným, segmentem zakončeným výklenkem, ve kterém byla původně umístěna soška sv. Floriána. Podélné stěny jsou prolomeny po jednom obdélném, segmentem završeném okně. V závěrové stěně je umístěno stejné zaslepené okno. Vnější stěny jsou členěny lizénovými rámci. Pod střechou obíhá kapli po celém obvodu profilovaná korunní římsa. Uvnitř je kaple zaklenuta valenou klenbou s lunetami. Vnitřní zařízení tvořila původně dřevěná lidová soška Panny Marie (Madony) z 19. století. - Po vyhnání německy mluvícího obyvatelstva po skončení 2. světové války přestala být kaple udržována a postupně chátrala. V roce 1992 byla kaple renovována a vybavena novým inventářem. Patrně tehdy dostala střecha plechovou krytinu. Z důvodu neúdržby však posléze opět zchátrala. V roce 2006 bylo proto přistoupeno k celkové rekonstrukci kaple. Stěny kaple byly tehdy opatřeny novou omítkou a střecha kaple byla nově pokryta eternitem. - Pozemek s kaplí patří obci Pšov.