← kaple sv. Josefa (Bečov nad Teplou) synagoga (Bečov nad Teplou) →
7338 kostel sv. Jiří

původní 15. století, obnoven 1621, přestavěn 1763 - 1767, obnoven 1834, věž 1885
na návrší nad náměstím

s kamennou neomítanou horní částí věže

Má novou střechu. Horní polovina věže má očištěné kameny, fasáda zbytku stavby je opravena. - Jednolodní stavba krytá valbovou střechou s užším, segmentem uzavřeným presbytářem a na něj v ose navazující sakristií. V západním průčelí stojí představěná vysoká čtvercová věž krytá cibulovou bání a otevřená na třech stranách arkádami. Po stranách lodi jsou rizality završené štíty. Vnější stěny kostela jsou členěny zdvojenými pilastry a obdélnými okny s půlkruhovými záklenky a profilovanými šambránami. Vnitřek kostela je zaklenut valenou klenbou s výsečemi. V lodi jsou tři pole na pásech. Vnitřní stěny jsou členěny zdvojenými pilastry s dekorativními hlavicemi. Kruchta kostela je zděná. Vnitřní zařízení je rokokové, ze 3. čtvrtiny 18. století. Tvoří jej portálový hlavní oltář z let 1774 - 1776 od řezbáře T. Pistela z Teplé se současným obrazem od žlutického malíře J. Grimera, dokončený zhotovením postranních branek roku 1789 řezbářem A. Wöllerem. Dva protějškové portálové boční oltáře sv. Anny a sv. Jana Nepomuckého s dvojicemi soch a současnými obrazy. Obláčková kazatelna z doby po roce 1776 od T. Pistela, štafírovaná G. M. Köhlerem. V presbytáři pak se nacházejí sochy sv. Jana a Pavla. V lodi kostela se nalézá reliéf Nejsvětější Trojice a lavice s vyřezávanými postranicemi. Varhany kostela od Ignáce Schmidta ozdobené A . Pachem pocházejí z let 1774 - 1775. Křtitelnice empírová. Vchod do kostela lemuje kované oplocení a branka s plechovými reliéfy Krista, Panny Marie, sv. Jiří a sv. Michaela od místního uměleckého kováře Adolfa Zörklera z roku 1926. - Vyhořel při požáru městečka v roce 1621, následně obnoven. Další požár městečka i kostela v roce 1760. Barokní přestavbu v letech 1763 - 1767 uskutečnil místní zednický mistr Franz Pöpperle za účasti truhlářského mistra F. Liebnera. Věž byla dostavěna roku 1885 toužimským stavitelem Johannem Schubertem podle původních Pöpperlových plánů z roku 1767. - Kostel patří církvi; v roce 2024 půjde na opravu kostela 200.000,- Kč z dotačních programů Karlovarského kraje.