← synagoga (Dambořice) kaplička (Damnice) →

Polozřícené (známka 450) zděné kaple

u silnice, proti můstku, na straně směrem k hlavní silnici, před transformátorem

se sanktusníkem

Zůstalo pouze obdélné obvodové zdivo (cca 2,8 x 5 m) do výšky cca 1,8 m. Na zdivo je položena nová střecha (krytá lepenkou) přesahující za kapli. Původní vchod směrem k silnici je zazděn, po obou stranách okna beze skel. Zprava probourán nový vchod. Zčásti má novou hrubou fasádu. Kaple slouží jako kotec pro psa. - Někdy po roce 1963 byla kaple bourána; majitel nedalekého domu torzo zachránil s tím, že si z něj udělá kůlnu. - Barokní obdélná kaple o rozměrech přibližně 2,8 x 5 metrů bývala krytá sedlovou střechou s polygonální zvoničkou se zvonovitou střechou. Nad obdélným vchodem bývala nika a trojúhelníkový štít. Na bočních stranách bylo proraženo po jednom okně. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1842. - Pozemek s kaplí je v soukromém vlastnictví (Miluše a Vladimír Pavlinští z Damic).