← márnice na starém židovském hřbitově (Smíchov) obřadní síň na novém židovském hřbitově (Smíchov) →

605905
1945–1989

s věží

Ve střeše lodi jsou malé díry, z dolní části střechy věže je ukraden měděný plech. Zdivo na koruně věže se začíná uvolňovat. Omítka je silně poškozena. Okna jsou zabedněna, dveře zavřené. – Obdélná kaple s užším polokruhovým presbytářem krytá břidlicovou valbovou střechou. Před vstupní průčelí částečně vystupuje úzká hranolová věž krytá vysokou plechovou jehlancovou střechou s křížem na vrcholu. Věž je na přední straně otevřena obdélným polokruhově zakončeným vchodem a kruhovým oknem nad ním. V patře je za tří stran prolomena obdélnými, polokruhově zakončenými okny a malým kruhovým okénkem na přední straně. Podélné stěny kaple jsou prolomeny po jednom vysokém, polokruhově zakončeném okně. Vnější stěny kaple bývaly členěny lizénovými rámci, doplněnými pásem a profilovanou římsou pod střechou. - Pozemek s kaplí je v soukromém vlastnictví (Petr Zavadil z Měšic); majitel nereaguje na výzvy obce k opravě kaple.