← kaplička (Beníkovice) kaple Panny Marie (Beranovka) →
7161 kaple sv. Jana Nepomuckého

Torzální (známka 500) zděné kaple

S od vsi při rozcestí bývalých cest na Dubinu a Šemnici

Téměř zbořena. Zdivo z původních kamenů naskládáno do výšky cca 0,5 m, kolem jsou přistavěny lavičky. Na přilehlém stromě je upraven prostor jako provizorní oltář s krucifixem. - Kaple byla jednoduchá obdélná kamenná stavba o rozměrech půdorysu 2,4 x 2,6 m. V interiéru kaple bývala umístěna menší dřevěná socha sv. Jana Nepomuckého. - Kapli nechal roku 1837 postavit Michael Lang z Dubiny čp. 30 na okraji svého pole při rozcestí bývalých cest na Dubinu a Šemnici. - Kaple je zakreslena na mapě Stabilního katastru z roku 1842. - Pozemek s torzem kaple patří obci Šemnice. Obyvatelé Beraního Dvora usilují o obnovu kaple; přispět na obnovu plánuje i Obecní úřad v Šemnicích (obnova kaple má stát cca 140.000,- Kč).