← kaplička (Kněžice) zvonice (Kněžice) →
7062 kostel sv. Kateřiny

farní od 14. století, upraven v 19. století

se sanktusníkem

Střecha lodi s většími dírami, jen pravá strana presbytáře má střechu místy vyspravenou, zadní část presbytáře má střechu zakrytou plachtami. V obvodovém zdivu je více úzkých prasklin, zvláště v presbytáři. Chybí jedno okno. Klenba v presbytáři je podepřena výdřevou. - Kostel je jednolodní, s pětiboce uzavřeným presbytářem a sakristií na jižní straně. Západní průčelí je hladké, završeno barokním vykrajovaným štítem zakončeným trojúhelníkovým nástavcem zdobeným jehlanci. V nice štítu je socha sv. Jana Nepomuckého. Zařízení pochází z konce 18. století, renesanční křtitelnice pochází z roku 1585. Presbytář, sakristie a loď jsou plochostropé. - Kostel je prohlášen kulturní památkou. - Pozemek s kostelem patří spolku "Pro kostely" z Litoměřic.