← kaple sv. Jana Nepomuckého (Capartice) kaple (Cejsice) →

poutní kaple

s věží

V rekonstrukci; loď má novou střechu (střecha a krovy lodi se propadly v zimě 2008 - 2009). Věž má střechu z rezavého plechu s menšími dírami. Místy je opravena dolní část zdiva, jež byla poškozena vlhkostí. Omítka je silně poškozena. Má nová okna a dveře. Interiér je opraven. Zavřená, zařízená. Odkopána je zemina kolem kaple. Odstraněny jsou křoviny v okolí kaple. - Pozemek s kaplí patří "Spolku sv. Václava, patrona české země"; spolek organizuje opravu kaple. - Po částečné opravě byla kaple dne 26.7.2014 znovu posvěcena.

Zdroj: Veronika Chroustová

• Anna Hladíková napsal 22.10.2012 20:08

Pro Sdružení sv. Václava: Hurá hurá hurá, že se opravuje!!!! Sice jste nás předběhli, měli jsme na kapli jako Občanské sdružení Zderaz zálusk, ale jsme rádi, že jste se jí ujali. V případě zájmu o spolupráci nebo budeme rádi, když se nám ozvete na kontakt uvedený na www.zderaz.cz