← kostel Nanebevzetí Panny Marie (Nezamyslice) kaplička (Neznašov) →

středně velká, se sanktusníkem

Má novou střechu, okna a dveře. Zavřená, zařízená. Kolem je nově uděláno odvodnění. - Obdélníková stavba s půlkruhovým závěrem a polygonální dřevěnou zvonicí na sedlové střeše. Ve štítové stěně, mající konkávně proláklá křídla a obloukový fronton, je v ose umístěna nika a obloukem završený vchod. Fasády jsou členěné pilastry a půlkruhovými okny. - Základní statické zabezpečení kaple (stažení ocelovým lanem po obvodu kaple) provedli dva místní obyvatelé v 80. letech 20. století. V letech 2002 - 2019 byla kaple postupně opravena z prostředků soukromého donátora (předchozí oprava kaple proběhla v roce 1950). Dne 12.10.2019 dostala kaple nový zvon, na který se složili lidé z Neznaboh (původní byl ukraden v 70. letech 20. století). - Kaple je zakreslena na mapě Stabilního katastru z roku 1843. - Pozemek s kaplí patří církvi.

Zdroj: Jiří Souček: Obrazová rukověť obcí a církevních staveb v okrese Ústí n