← kaple sv. Václava (Předlice) kaple sv. Maří Magdalény (Předměstí) →
6832 kostel sv. Josefa

na Školním náměstí

s kamenným sanktusníkem

Střecha lodi s malými dírami, místy je vyspravená. Přístavek má novou střechu. Omítka je mírně poškozená. Část oken je rozbitá. - Kostel byl postaven spolu s farní budovou v eklektickém, převážně novorománsko-novogotickém slohu v letech 1905 - 1906. Autorem kostela i fary je architekt Matěj Blecha. - Jde o centrální stavbu s polokruhovitou apsidou a západní předsíní, nad kterou je v patře kruchta. Loď má půdorys řeckého kříže s velmi krátkými rameny, vyvrcholenými trojúhelnými štíty. Nad křížením obou sedlových střech je zvonička s jehlancovou helmicí. Původně kostel neměl být centrální, měl mít standardní obdélnou loď a věž, z finančních důvodů bylo ale od stavby věže upuštěno. Vnitřní zařízení pochází z období výstavby kostela. Uvnitř se nacházejí varhany z dílny varhanáře Karla Schiffera z roku 1878, přesunuté v roce 1970 z později zasypaného kostela Všech svatých ze zničené vsi Radovesice. - Kostel byl naposledy opravován a jeho interiér byl přestavěn počátkem 70. let 20. století. - Pozemek s kostelem patří církvi.