← kaple sv. Michala (Potočná) bývalý kostel sv. Jana Nepomuckého (Potštejn) →
6603 kaple sv. Jana Nepomuckého

středně velká, původně se sanktusníkem

Má novou střechu, sanktusník byl odstraněn. Bez oken a dveří. Prázdná, má novou podlahu. - Kaple byla postavena v roce 1870 manželi Franziskou a Johannem Ebertovými z č.p. 4 na místě zvoničky, jež zde stála do té doby. Kapli postavil zedník Andreas z Buče. Zvonek pocházel z původní zvoničky a byl odlit v roce 1746 Josefem Pernerem z Plzně. V kapli se konaly májové pobožnosti. Dvojici lip u kaple vysadil v roce 1908 Johann Heidl se svým synem Josefem k 60. výročí panování císaře Františka Josefa. Uvnitř původně stály dřevěné sošky sv. Jana Nepomuckého a Madony a na stěnách byly lidové malby na skle - sv. Josef a Panna Marie. Zařízení bylo zničeno v roce 1966. - Pozemek s kaplí patří obci Bezvěrov; obec zorganizovala v letech 2008 - 2009 opravu kaple s využitím dotace z Plzeňského kraje.