← kaple (Kovářov) kaple (Kovářov) →

středně velká, se sanktusníkem

Má novou střechu. Má opravené okno a dveře. Zavřená, interiér je opraven, zařízená. - Obdélná kaple s rovným závěrem a se zaoblenými nárožími je krytá valbovou střechou se čtyřbokou sloupkovou zvoničkou s jehlancovou stříškou. Vstupní průčelí kaple s obdélným vchodem s nikou v nadpraží je završeno vystupujícím trojúhelníkovým štítem odděleným profilovanou římsou, s mělkým obdélným výklenkem, římsou nad ním a křížkem na vrcholu. Podélné stěny kaple jsou otevřeny pouze na jižní straně jedním obdélným, polokruhově zakončeným oknem. Vnější stěny kaple jsou členěny pilastry, lizénovými rámci a profilovanou římsou pod střechou. Původně bylo zdobení kaple doplněno ještě pilastry v nárožích. Vnitřek kaple je plochostropý. V závěrové stěně je umístěn velký obdélný výklenek pro umístění obrazu. Vnitřní zařízení kaple tvořil původně obraz sv. Jana Nepomuckého z první poloviny 19. století. - Pozemek s kaplí patří obci Čichalov; obec zorganizovala opravu kaple.