← kaple sv. Ferdinanda (Kněžičky) kaplička (Kněžpole) →
4673 kostel sv. Františka z Assisi

24.7.1838 (základní kámen) - 3.9.1843 (vysvěcení)
ve vsi

V rekonstrukci; má novou střechu. Věž má nové okenice. Opravuje se interiér, uvnitř je lešení. - Pozemek s kostelem patří církvi; v roce 2024 půjde na opravu interiéru a oken kostela 1.100.000,- Kč z dotačních programů Ministerstva kultury ČR.

Zdroj: Adam Pospíšil, MUDr. Jan Toman

• Adam Pospíšil napsal 14.10.2009 13:35

Místní podnikatelé, předvším pan Pokorný se sice snaží, ale reakce obyvatelstva a památkářů zatím moc nepomáhají...Jako problém spatřuji Vaše hodnocení. Dle našeho ohlednání je kostel v havarijním stavu. Střešní krytina na věži je v několika místech značně poškozena a především střešní konstrukce a celá římsa jsou v kritickém stavu.Bohužel církev do těchto památek nehodlá investovat a památkáře to nezajímá. Máme štěstí, že se alespoň investuje do kotela na Solci.