Poškozené (známka 344) zděné zvonice

zvonice
vedle kostela Narození Panny Marie

V rekonstrukci, zvonice má novou střechu, schodiště na boku zvonice má střechu odstraněnou a zaktrytou plachtami, většinou strženými. Fasáda je opravena. Chybějící okenice mají být nahrazeny okny, protože litoměřická diecéze odmítla vrátit zvony, které původně ve zvonici byly a zvonici tedy nebude možno používat k původnímu účelu. - Zvonice je zakreslena na mapě Stabilního katastru z roku 1843. - Pozemek se zvonicí je v soukromém vlastnictví (Craigmaile MacGregor Lee z Prahy).

• MacGregor Craigmaile napsal 05.04.2018 15:21

There won't be shutters, as the vicar general of the Litoměřice diocese refuses to return the original bell (which was on loan for 10 years) for which the Belfry was built in 1579 & as it cannot be returned to it's intended function, these shutters will not be necessary & will be replaced by windows, next year.

Information added, thank you.