← kaple sv. Kiliána (Bezdědice) kaplička (Bezděkov) →
3836 kostel sv. Václava

ve vsi

V rekonstrukci; opravují se krovy, do střechy lodi je udělán pracovní otvor. Střecha lodi má malé díry, má poškozené okapy. Věž má nakloněné zakončení. Omítka je mírně poškozená. V interiéru hrozí zřícení stropu; nově je podepřen prostorovým lešením. - Bohoslužby se v kostele dlouhodobě nekonají z důvodu špatné statiky vnitřní části kostela. Na konci roku 2022 byla zahájena několikaletá oprava, zahrnující podepření stropu lodi kostela prostorovým lešením, výměnu střešní krytiny a nakonec nový strop. - Pozemek s kostelem patří církvi; o opravu kostela usiluje spolek "Bezdědický kostel". V roce 2024půjde na opravu střechy, krovu a stropu kostela 1.100.000,- Kč z dotačních programů Ministerstva kultury ČR.