← kaple zvaná U čarodějnic (Králíky) kaple (Královec) →

ve V části vsi

Zbořena v roce 2007, suť odvezena, terén srovnán; o demolici rozhodlo vedení obce Opatov v čele se starostou Ing. Petrem Kovářem. - Před zbořením byla kaple bez střechy a krovů, klenba byla propadlá. Zůstávalo pouze obvodové zdivo podkovovitého tvaru (cca 5,2 x 7 m) téměř do původní výše; shora bylo zdivo poškozené. Okenní otvory byly směrem dolů rozšířeny, vzadu byla probourána malá díra. Fasáda byla zničena. Bez oken a dveří. Uvnitř byly trosky. - Ještě v roce 1981 byla kaple zcela zachovalá všetně neporušené střechy, pouze byla otevřená a volně přístupná. - Pozemek s kaplí patřil obci Opatov, po demolici kaple obcí byl pozemek prodán do soukromého vlastnictví. - Kaple je jako dřevěná zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1839. - Pozemek, na němž kaple stála, je v soukromém vlastnictví (Jana Lněničková z Opatova). - Ves Královec byla zcela zbořena.