← kaple sv. Jana Nepomuckého (Čtyři Dvory) kaple sv. Anny (Čtyřicet Lánů) →
2676 kaple Neposkvrněného početí Panny Marie

jižněji položená

se sanktusníkem

Omítka je zčásti poškozená. Potřebuje také vyměnit a doplnit klempířské prvky střechy.- Pozemek s kaplí patří městu Svitavy.

Zdroj: Petr Vomáčka

• PETR VOMÁČKA napsal 28.10.2014 09:52

Prosím o vysvětlení ! Na web jsem přidával tuto kapli 3x. Dvakrát se záznam po čase ztratil. V třetím případě se objevil a jako autor je uveden admin. Já jsem tam uveden jako Zdroj. Nebylo by jednoduší kontaktovat e mailem, že už objekt přidal někdo jiný ?

Dobrý den, vysvětlení je následující - v databázi je mnohem více staveb, než se na webu reálně zobrazuje. Je to proto, že téměř každá sakrální stavba v ČR je více či méně poškozená, ale kdyby se zde zobrazovaly všechny, ztratily by se v tom množství ty, jejichž stav už je kritický. A právě jednou ze staveb, která svůj záznam v databázi měla, ale přitom se nezobrazovala, je kaple Neposkvrněného početí Panny Marie ve Čtyřiceti Lánech. Když byl založen duplicitní záznam, provedl jsem vždy jejich sjednocení, ale nadále se záznam nezobrazoval. Až jsem nakonec naznal, že kaple už je ve stavu, že si zobrazení zaslouží, proto se záznam objevil. Máte pravdu, nejlepší by bylo poslat info e-mailem, ale moc nestíhám. Omlouvám se. Michal Valenčík