← kaple sv. Václava (Suché Vrbné) kostel sv. Markéty (Suchohrdly u Miroslavi) →

začátek 19. století
na křižovatce ulic Znojemské a Dlouhé

Kaple měla půloválný půdorys, přední plochá část byla uprostřed otevřená velkým, segmentovitě zaklenutým výklenkem, v němž byla ještě jedna menší nika. Po stranách výklenku bylo po jednom nárožním pilastru s římsovou hlavicí. Středem prospektu prostupoval náznak redukovaného volutového štítu vyvršeného trojúhelníkovým ořímsovaným štítem. Střecha byla kryta taškami. - Šlo o lidovou stavbu ze začátku 19. století. - Kaple stála částečně v křižovatce ulic, byly zbořena v roce 1968 při úpravě ulice, i když byla památkově chráněná. - Kaple byla od roku 1958 památkově chráněná, památková ochrana nyla dodatečně zrušena Ministerstvem kultury ČSR dne 1.1.1969. - Pozemek, na němž kaple stála, patří obci Suchohrdly.