← kaple (Stará Voda) kaple (Stará Voda) →
1956 kaple sv. Josefa

na Z okraji vsi

s dřevěnou věží

Loď a přístavek mají díry ve střeše, věž je téměř bez krytiny. Omítka mírně poškozena. Okna jsou rozbitá a zabedněná, dveře otevřené. Klenba v lodi drží, strop v přístavku je zřícený. Prázdná, většina dlaždic z podlahy je vytrhána. Nově jsou vyřezány náletové dřeviny v okolí kostela. - Pozemek s kaplí je v soukromém vlastnictví (Martina Horká z Odolena Vody).

• Kateřina Skalíková napsal 28.01.2009 10:28

Areál kostelíka ve Staré Vodě je stále v havarijním stavu a chátrá, kostel byl pouze uzavřen proti vniknutí cizích osob. Lidé, kteří mají dům postavený vedle tohoto objektu, nám řekli, že se s kostelem nic neplánuje a prý je ve vlastnictví soukromé osoby. Zatím se mi nepodařilo zjistit nic bližšího, ale budu dále pátrat.

• Kateřina Skalíková napsal 21.02.2009 10:26

Dle záznamů z archívu NPÚ ú.o.p. v Ostravě se jedná o kostel sv. Josefa.

Informace doplněna, děkuji.

• Jaromír Schoffer napsal 11.02.2011 21:07

Zdravím vás.Zajímaly by mne fotografie a veškeré informace o původním oltáři, či jestli se z něj ještě něco dochovalo i torza děkuji. J.Schoffer@seznam.cz

• Jakub Olejníček napsal 05.04.2013 13:56

Kostel jsem navštívil minulou sobotu, ještě stojí, proti vniknutí cizích osob již uzavřen není. Střecha (resp. její dřevěná konstrukce) se zdá být v relativně dobrém stavu, z oltáře a dalšího vnitřního vybavení nezůstalo na místě nic. Aktuální foto: http://kubao.rajce.idnes.cz/VITANI_JARA_STARA_VODA_A_OTROCI_UDOLI_30.-31.3.2013/