kaple (Knobložka) →

Opravené (známka 0) ostatní

hřbitovy
SSZ od zbořeného kostela sv. Jana Křtitele

V letech 1955 - 1956 probíhaly na příkaz Ministerstva vnitra ČSR demolice všech nemovitostí v tzv. zakázaném pásmu, jež Ministerstvo národní bezpečnosti ČSR vyhlásilo dne 28.4.1951 podél hranice s Bavorskem a Rakouskem. Mezi objekty určenými k likvidaci byl zařazen i hřbitov v Knížecích Pláních, provedením této akce byl pověřen národní podnik Zemstav Praha. Pro účely likvidace byl hřbitov označen jako objekt určený k likvidaci číslo 29/25. Stavbyvedoucí Zemstavu pan Rudolf Rašek hřbitov dne 27.6.1956 zaměřil; pro účely likvidace byl objem suti spočítán na 118 krychlových metrů. Hřbitov byl zlikvidován někdy mezi 27.6. a 30.6.1956 - Hřbitov byl po roce 1989 zrekonstruován vyhnanými německy hovořícími rodáky z Knížecích Plání. - Pozemek se hřbitovem patří obci Borová Lada.

Zdroj: Státní okresní archiv Prachatice