← kaplička Panny Marie (Čečelice) kaple (Čečkovice) →
19191 kaplička sv. Jana Nepomuckého

JJV od vsi, u cesty do Dřísů

Má novou střechu. Bez dvířek, zařízená. - Kaplička se nachází na otevřeném poli katastru obce Čečelice, kde se koncem 18. století říkalo "U Hájku" a dnes se říká "U Kapličky". - Postavena obcí Čečelice v roce 1763. V seznamech Standbilder z roku 1835 je kaplička uváděna s obrázkem sv. Jana Nepomuckého; v tomto roce už rovněž byla velmi zchátralá. Oprava zřejmě proběhla v roce 1893, kdy dne 19.6.1893 místní hasiči zakoupili pro kapličku železnou litou sochu sv. Jana Nepomuckého od F. Kováře z Blatné za 30 zlatých. Dnes je socha součástí inventáře místního kostela. Další oprava kapličky proběhla roku 1994 a zatím poslední v červnu 2016, kdy se podařilo na poslední chvíli zachránit kapličku před zřícením. - Pozemek s kapličkou patří obci Čečelice; obec v roce 2016 zorganizovala opravu kapličky.