← kaple (Frýdek) kaple Panny Marie Růžencové (Frýdek) →

koncem 80. let 20. století
Z od náměstí, u starého Koloredovského mostu

Na místě kaple je prázdné prostranství zarůstající náletovými dřevinami. - Drobná kaple stávala po levé straně nástupu na Koloredovský most (ve směru do Místku) jakoby mírně utopená oproti úrovni silnice. Kaple měla obdélný půdorys a kryla ji prostá sedlová střecha se zděným štítem bez ozdob a s podlomením obráceným k mostu. K mostu bylo rovněž orientováno vstupní průčelí prolomené prostým otvorem se segmentovým záklenkem, do nějž byly vsazeny vstupní dveře. Hlavní průčelí bylo zdobeno okrouhlými nárožími a ve štuku provedenými pilastry s ozdobnými štukovými hlavicemi podél vstupního vstupu. Nad ním byl ve štuku vyveden lemovaný štítek s nápisem. Jiné zdobné prvky kaple neměla. - Kaple byla zbořena na konci 80. let 20. století při bourání starého Koloredovského mostu. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1836. - Kaple stála na dvojici pozemků; oba (pozemkové parcely č. 3446/1 a 3448/2) patří Ředitelství silnic a dálnic ČR.