kostel sv. Bartoloměje (Kostelní Horka) →

polovina 70. let 20. století
JJZ od vsi, v areálu lázní

V kosteleckých lázních nechal v roce 1903 PhMr. Roháček z Brna postavit dvě lázeňské budovy ve stylu tzv. selské secese podle návrhu známého architekta Jurkoviče a kapli. Svěcení všech tří nových budov se konalo 21. června 1903. V kapli byla umístěna kultovní socha Panny Marie Štípské, jež byla po zboření kaple přemístěna do poutního kostela ve Štípě. V roce 1949 byly lázně zestátněny a v roce 1964 lázně získaly Vítkovické železárny. Vily i kaple sloužily veřejnosti do 70. let 20. století. V roce 1972 koncern Vítkovické železárny, tehdejší majitel lázní, dokončil stavbu nynějšího lázeňského hotelu. Vily i kaple byly následně opuštěny, chátraly a nakonec byly v polovině 70. let zbořeny. - Pozemek, na němž kaple stála, patří firmě Zlínsat, s.r.o. z Kostelce.