kaplička sv. Anny (Radošov) →

u domu č.p. 131 při pravé straně silnice do Boru

Kaple stávala u domu č.p. 131 při pravé straně silnice na Bor v části vsi zvané Prinz-Seite na západním okraji vsi. V sousedství kaple býval umístěn kamenný smírčí kříž. V roce 1982 však byla kaple zbořena. - Obdélná kaple krytá břidlicovou sedlovou střechou s hranolovou sloupkovou zvoničkou s jehlancovou stříškou nad průčelím, s odsazeným trojboce uzavřeným presbytářem. Podélné stěny kaple bývaly prolomeny po jednom obdélném, polokruhově zakončeném okně. Vnější stěny kaple bývaly členěny lizénovými rámci a nároží zdobena iluzivní bosáží. Pod střechou kaple obíhala profilovaná věncová římsa. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1842. - Pozemek, na němž kaple stála, je v soukromém vlastnictví (Karel Hruška z Radošova, Marcelina Hrušková Kendíková z Radošova, Josef Krajc z Radošova a Petra Krajcová z Radošova).