kaple (Jablonec) →

Opravené (známka 0) ostatní

17. - 20. století
na východním konci města, za jižní stranou Tyršovy ulice

Prakticky všechny dochované náhrobní desky jsou postaveny. Hřbitov je udržovaný. Ohradní zeď je rozpadlá; nově je kolem cca třetiny plochy hřbitova postavena nová symbolická ohradní zeď vysoká cca 0,4 - 0,5 m. - Hřbitov založený nejpozději v 17. století, s náhrobky dochovanými od počátku 18. století, užívaný k pohřbům do 2. světové války. Po osvobození v roce 1945 byla především novodobá část hřbitova vandaly zdemolována. Zbořena byla i márnice (obřadní síňka) z 19. století a zničen byl dubový most přes koryto náhonu, který odděluje starou a novější část hřbitova. Po roce 2008 byl hřbitov upraven a zachovalé náhrobky byly znovu vztyčeny. - Hřbitov se rozkládá na dvojici pozemků; oba (pozemkové parcely č. 1810 a 1811) patří Federaci židovských obcí v České republice.