kaple (Pěnčín) →

ve V části vsi

středně velká

Má novou střechu. Opravena je statika, přezděny jsou poškozené části zdiva. Bez dveří. Větší část interiéru má novou, ještě nenatřenou omítku, zadní část interiéru má původní omítku s plastickými reliéfy. Zařízená. Okolní křoviny jsou zčásti vyřezány. - Kaple byla postavena jako zámecká; zámek nyní leží za hranicí v Polsku. První opravy kaple v letech 2009 - 2010 zorganizoval a ze svých prostředků uhradil majitel zámku v sousedních polských Pielgrzymowech Ryszard Brzezinski. Dne 7.8.2010 byla částečně opravená kaple znovu slavnostně posvěcena. - Pozemek s kaplí patří od roku 2017 spolku "Omnium"; spolek v roce 2017 zorganizoval opravu kaple s využitím dotace od Ministerstva zemědělství ČR a Česko-německého fondu budoucnosti. V roce 2019 půjde na opravu interiéru kaple 23.000,- Kč od Nadace OF.