← kaple (Biskupice) kaple (Bítov) →

SZ od vsi

středně velká, šestiboká

Má cibulovitou střechu. Zavřená, zařízená. - Je vybudována na půdoryse šestiúhelníku jako zděná stavba z lomového kamene na vápennojílovou maltu. Atypickou střechu tvoří stlačená cibulová báň opatřená břidlicovými šupinami s krásně vyskládaným nárožím. Fasáda a její členitost se omezuje pouze na profilovanou korunní římsu, která je zdůrazněna okrovým fasádním nátěrem. Hladká plocha bez dalšího zdobení je opatřena bílým vápenným nátěrem. Kaple má po stranách prolomena dvě malá okénka obdélného tvaru se segmentovým záklenkem vyplněné moderní mříží. Dveře jsou obdélné, také s nízkým stlačeným segmentovým záklenkem. Výplně jsou dřevěné na svlak s malým okénkem opatřeným mříží. Vybavení interiéru je skromné, zavlhlé zdi nalíčeny na bílo. Tvar i vzhled kaple je inspirován lidovým stavitelstvím a je kulturní památkou. - Kaple patří městu Město Albrechtice, pozemek pod ní patří Zemědělskému podniku, a.s. Města Albrechtice. Město nechalo kapli v roce 2014 opravit.