← kostel Nejsvětější Trojice (Bílý Potok) kaple (Biskupice) →

(dřevěná), 1871
ve vsi

Má novou střechu. Opravená je statika. Má nová okna a dveře. Opraven je i interiér. Zavřená, zařízená. Kolem kaple je nově uděláno odvodnění. - Kaple byla postavena v roce 1871 na místě starší dřevěné kaple, zakreslené již na mapě Stabilního katastru z roku 1836. Jedná se o stavbu vybudovanou na půdorysu obdélníka s půlkruhovým závěrem. Ve štítu je vztyčen trojúhelníkový štít, který vynáší sedlovou střechu. Střecha je v závěru kuželového tvaru. Hned za štítem je usazena menší sanktusníková věžička s jehlancovou stříškou a křížkem. Okna po stranách jsou obdélná s lomeným obloukem. Stejný tvar má také v průčelí vstupní otvor. Kaple má mírně předsazený sokl, nároží i závěr kaple jsou ozdobeny mírně předsazenými polopilastry s jednoduše profilovanými hlavicemi. Polopilastry vynášejí profilovanou korunní římsu, která obíhá celou stavbu a odděluje spodní partii kaple od štítu. Štít je navíc zdoben plochým zubořezem. Okenní i dveřní výplně jsou původní dřevěné. - Pozemek s kaplí je v soukromém vlastnictví (Mgr. Pavel Ullmann z Ostravy).