← kaple zvaná Samaritánka (Hluboká nad Vltavou) kaple sv. Josefa (Hluboký) →

Opravené (známka 100) ostatní

západně od města, mezi Munickým a Podhradským rybníkem, u benzinové stanice

Opravena i ohradní zeď. - Hřbitov byl založen pravděpodobně v letech 1750 - 1752, byli zde pohřbíváni nejen židé z Hluboké nad Vltavou, ale i z Českých Budějovic a dalších měst v okolí. Poslední pohřeb se zde konal roku 1941. - Areál hřbitova má obdélný půdorys a je obehnaný kamennou zdí, která je kryta betonovými cihlami. Náhrobky jsou ze žuly nebo z pískovcových desek a obsahují hebrejské nápisy. - Během 2. světové války i později hřbitov chátral, kamenná ohradní zeď krytá cihlami byla značně poškozená, novodobé náhrobky byly poražené. - Před rokem 1995 byl areál opraven. V letech 2009 a 2011 byly restaurovány poškozené náhrobky.

Zdroj: Jiří Fiedler, Václav Blahout

• Václav Blahout napsal 03.05.2013 14:13

V letech 2009 a 2011 došlo k restaurování poškozených náhrobků. Na rok 2013 se plánuje oprava poškozené hřbitovní zdi.

• Václav Blahout napsal 03.05.2013 14:21

Celý již v současnostu opuštěný areál hřbitova má obdélný půdorys a je obehnaný kamenou zdí, která je kryta betonovými cihlami. Náhrobky jsou ze žuly nebo z pískovcových desek a obsahují hebrejské nápisy.