← synagoga (Mašťov) kaple sv. Antonína Paduánského (Matějovice) →

Opravené (známka 0) ostatní

500 m severozápadně od zámku, na jižním svahu

Dochované náhrobky jsou postavené. Ohradní zeď je opravená. Plocha hřbitova je udržovaná. - Židovský hřbitov byl údajně založen již v 15. století asi 750 metrů severozápadně od města. - Roku 1939 byla část náhrobků použita ke zpevnění rybniční hráze a dna koupaliště. Úřední příkaz z roku 1941 srovnat hřbitov se zemí nebyl realizován, zbořena byla snad jen márnice. Těžce byl hřbitov poškozen v roce 1982: při natáčení filmu Barbry Streissand "Jentl" bylo několik desítek náhrobků odvezeno k filmování do jiné obce a po filmování byly provizorně složeny na hřbitově v Teplicích. - Ještě v roce 2010 byl hřbitov zarostlý náletovými dřevinami a část náhrobků byla povalena. V srpnu a listopadu 2011 však proběhla revitalizace hřbitova díky dobrovolníkům z České unie židovské mládeže v součinnosti s židovskou obcí v Teplicích. Celkově se dochovalo 170 náhrobků od 18. století. Postupně se také vrátily původní náhrobky z Teplic; v roce 2004 to bylo 42 náhrobků a o deset let později osm. - Hřbitov je obehnán kamennou zdí a je volně přístupný. - Hřbitov se rozkládá na dvojici pozemků; oba (pozemkové parcely č. 934/1 a 934/2) patří Židovské obci Teplice; v roce 2023 půjde na opravu hřbitova 127.000,- Kč z Nadačního fondu obětí holocaustu.