kostel Narození Panny Marie (Jabloneček) →

Zaniklé (známka 0) ostatní

v SV části města, na rohu dnešních ulic Švédské a Vysoké

Hřbitov byl založen v roce 1882 . Byl sice nacisty během 2. světové války zdemolován, ale k pohřbům sloužil ojediněle i po roce 1945. V roce 1968 byl beze zbytku likvidován a na jeho místě jsou dnes panelové domy a parkoviště. - Hřbitov se rozkládal na pětici pozemků; jeden (pozemková parcela č. 1470/27) patří městu Jablonec nad Nisou, druhý (stavební parcela č. 5525) je v soukromém vlastnictví (asi 30 spoluvlastníků), třetí (stavební parcela č. 6510) patří firmě Česká pošta, s.p. z Prahy, čtvrtý (pozemková parcela č. 1470/2) je v soukromém vlastnictví (Mgr. Jana a MUDr. Jaroslav Ulmanovi z Prahy) a pátý (pozemková parcela č. 1470/97) je také v soukromém vlastnictví (Miloš Horyna z Jablonce nad Nisou a Jitka Vencovská z Frýdštejna).

Zdroj: Jiří Fiedler