židovská obřadní síň (Kolín) →

na J konci vsi, nad cestou

Barokní výklenková kaple stávala na vyvýšené terase, tvořené opěrnou zdí, nad rozcestím při pravé straně cesty do Pšova proti dnes již pobořenému domu č.p. 9 na jižním okraji vsi. - Stavba ve formě zděného hranolu s výklenky a zkosenými nárožími krytého oblou střechou s hranolovým nástavcem. Stěny kaple bývaly členěny pilastry na zkosených nárožích a zvlněnou římsou. - Po nuceném vysídlení německého obyvatelstva na konci druhé světové války přestala být kaple udržována a postupně chátrala. Následně byla opuštěná kaple pobořena. V roce 1963 zbývalo z kaple pouze obvodové zdivo pobořené skoro až k zemi a větší množství rozvalených trosek. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1841. - Pozemek, na němž kaple stála, je v soukromém vlastnictví (Ladislav Herget ze Žlutic).