klášter karmelitánů (Chyše) →
16061 kaple sv. Jana Nepomuckého

u vjezdu do bývalého zámeckého hospodářského dvora nedaleko železničního přejezdu v Z části města

Má novou střechu. Zdivo potřebuje místy maličko opravit nátěr. Zavřená, zařízená. - Hranolová kaple bez oken na čtvercovém půdorysu s nižší odsazenou polokruhovou apsidou krytá plechovou helmovitou střechou. Nad vstupním průčelím s obdélným, polokruhově zakončeným vchodem bez dveří, pouze se železnými vrátky, je vynesen profilovaný trojúhelníkový štít s datací „1925“. Vnější stěny kaple jsou členěny nárožními pilastry a profilovanou korunní římsou pod střechou. Uvnitř je kaple sklenuta valeně. V interiéru stojí v prostoru závěru pískovcová socha sv. Jana Nepomuckého z roku 1857 v životní velikosti. - Po vyhnání německého obyvatelstva po skončení 2. světové války přestala být kaple udržována a postupně chátrala. - Pozemek s kaplí patří městu Chyše; město v roce 2005 zorganizovalo opravu kaple.