← kostel sv. Linharta (Velké Prameny) křížová cesta (Velké Prameny) →
15481 kaple sv. Václava nebo sv. Jana Nepomuckého

se sanktusníkem

Pozdně barokní, čtvercová kaple se zaoblenými rohy a zděnou zvoničkou. Interiér byl sklenut valenou klenbou s lunetami. Obvodové zdivo bylo opukové, klenba nade dveřmi a stropní klenba byly postaveny z červených cihel. Střecha kaple i zvoničky byla kryta plochými taškami. Barokní zvon z litiny byl zdoben palmetami a nápisem FRANCISCUS FRANK ME FUDIT PRAGAE ANNO 1771. Na zvonu byly reliéfy sv. Václava a sv. Jana Nepomuckého, pod nimi byl nezřetelný otisk medaile. - V roce 1972 byla kaple stržena a demolována. - Kaple stála na návsi u velké lípy vedle kříže (ten zde zůstal). - Kaple je zakreslena na mapě Stabilního katastru z roku 1840. - Pozemek, na němž kaple stála, patří obci Velké Přítočno; obec uvažuje o obnově kaple.