← kaplička (Popovice) kaple (Popovice) →
15136 kostel sv. Jakuba Většího

Má novou střechu, věž a věžička šindelovou. - První písemný doklad o zdejším kostele je z roku 1358, kdy je zmiňován vladyka Otík z Popovic jako pán podacího farního kostela popovického. Nad vchodem do kostela je umístěn znak Rytířského řádu Křížovníků s červenou hvězdou. V letech 1729 až 1795, kdy řád Křížovníků vlastnil popovické panství, zde prováděl velkorysou stavební činost. V roce 1761 nechal 35. velmistr řádu P. Antonín Jakub Suchánek stavebně upravit vnější i vnitřní vzhled farního kostela, který ma i nyní tehdejší podobu. http://cs.wikipedia.org/wiki/Popovice_(okres_Benešov)

Zdroj: Helena Vágnerová

• Helena Vagnerova napsal 23.01.2011 21:04

Kostel sv. Jakuba většího, na návsi. První písemný doklad o zdejším kostele je z roku 1358, kdy je zmiňován vladyka Otík z Popovic jako pán podacího farního kostela Popovického. Nad vchodem do kostela je umístěn znak Rytířského řádu Křížovníků s červenou hvězdou. V letech 1729 až 1795, kdy řád Křížovníků vlastnil popovické panství, zde prováděl velkorysou stavební činost. V roce 1761 nechal 35. velmistr řádu P. Antonín Jakub Suchánek stavebně upravit vnější i vnitřní vzhled farního kostela, který ma i nyní tehdejší podobu. http://cs.wikipedia.org/wiki/Popovice_(okres_Benešov)