kaplička (Perštejn) →

v lese, SZ od vsi

středně velká

Má nově natřenou plechovou střechu. - Obdélná cihlová kaple s neodsazeným polokruhovým presbytářem krytá sedlovou, nad závěrem zvalbenou plechovou střechou. Před vstupním průčelím se širokým obdélným segmentem zakončeným vchodem s kovanou zdobnou mříží stojí otevřená předsíňka s trojicí kamenných schodů krytá sedlovou plechovou stříškou. Boční stěny kaple jsou prolomeny při závěru po jednom obdélném, polokruhově zakončeném okně. Vnitřní prostor je sklenut valenou klenbou. Vnitřní zařízení tvoří obraz Neposkvrněného Srdce Panny Marie zavěšený na závěrové stěně presbytáře. - Kaple, zvaná rovněž Lesní kaple (Waldkapelle) či Schlögelova kaple (Schlögelkapelle), stojí ve svahu při levé straně lesní cesty „Waldweg“ severozápadně od obce Pernink. Počátkem 21. století prošla poškozená kaple celkovou rekonstrukcí, byla natřena plechová střecha a stěny kaple byly nově omítnuty.