← kaplička (Budkov) synagoga (Budov) →

u vjezdu do bývalého poplužního dvora při silnici uprostřed vsi

středně velká, se sanktusníkem

Má novou střechu. - Obdélná kaple s neodsazeným trojboce uzavřeným presbytářem krytá eternitovou valbovou střechou s oplechovanou šestibokou sloupkovou zvoničkou s jehlancovou stříškou s dvojitým křížem na vrcholu. Vstupní průčelí s obdélným kamenným portálem vchodu je završeno profilovaným trojúhelníkovým štítem s menší nikou. Podélné stěny jsou prolomeny po jednom obdélném, polokruhově zakončeném okně. Ve stěně závěru je umístěno polokruhové okénko. Vnitřek kaple je plochostropý. Vnitřní zařízení původně tvořil malý oltář a lidové dřevěné sošky Panny Marie a sv. Jana pod křížem z 19. století a socha andílka z téže doby. - Někdy mezi léty 1841-1863 byla za Neubergů kaple nově vystavěna. Po nuceném vysídlení německého obyvatelstva na konci 2. světové války přestala být kaple udržována a postupně zchátrala. Na počátku 21. století prošla zdevastovaná kaple celkovou rekonstrukcí.