kaple (Kokonín) →

počátek 19. století
uprostřed obce

středně velká, čtvercového půdorysu

Má novou střechu. Bez dveří, prázdná. - Kaple se zkosenými nárožími krytá stanovou střechou se čtvercovou zvoničkou se stanovou stříškou. Vnější stěny jsou členěny lizénovými rámci v omítce, zaobleným vchodem a zaoblenými okny na bočních stranách. Vnitřek kaple je plochostropý. Ve zkosených rozích jsou umístěny niky a závěrové stěně je ještě jedna větší nika. Vnitřní zařízení dříve tvořila lidová dřevěná polychromovaná socha Piety z 2. poloviny 18. století, která stála ve výklenku v zadní stěně kaple, a sedm drobných lidových sošek světců z 19. století od místního řezbáře. - Na počátku 21. století byla kaple v dezolátním stavu, vnitřní vybavení bylo rozkradeno, proto bylo přistoupeno k rekonstrukci kaple. Dnes má kaple novou fasádu i střechu, uvnitř je však stále prázdná.