← kaple (Mladé) kaple (Mladkov) →

Opravené (známka 223) polodřevěné zvonice

zvonice
u kostela, na hřbitově

se zděnou podezdívkou

Zděná část je staticky zajištěna a opravena. Dřevěná část potřebuje natřít, na levé straně potřebuje opravit část dřevěného bednění a okenici. - Pozemek se zvonicí patří církvi.

• Jaromír Schoffer napsal 11.12.2009 19:24

u této zvonice je zámek a místní šlechta darovala zvon do této zvonice také je zde fara a kostel by potřeboval odvlhčit jelikož je ve svahu a navyšováním hřbitova zavlhá

• Jaromír Schoffer napsal 11.12.2009 19:29

K této dnes již filiální farnosti také patří filiální obec Loveč asi 1km v níž sou drobné pískovcové boží muky silně zanedbané jedna ve středu obce u silnice původně u ní byl plotek a druhá je na místě za obcí kde se tzv.palily čarodějnice asi před 15 lety povalen traktorem a dnes nahrazena novogotickým náhrobkem.Původní byl čtverhraný pískovcový sloup s datací asi 1700? a vrch tvořil železný zlacený kříž výška celé boží muky byla 3 metry