← kaple (Suhrovice) kostel Nejsvětější Trojice (Suchá) →
14589 kostel Nejsvětějšího Srdce Ježíšova

při pravé straně silničky uprostřed obce

se sanktusníkem

Na počátku 21. století přikročilo město Jáchymov k celkové rekonstrukci zchátralého kostela za přispění Karlovarského kraje. Byla tehdy položena nová střecha kostela, opraveny omítky a fasády a upraven byl i interiér kostela. - Obdélný kostel s užším, trojboce uzavřeným presbytářem, krytý polovalbovou eternitovou střechou s velkou osmibokou sloupkovitou zvoničkou s jehlancovou stříškou nad průčelím. Před obdélným vchodem vstupního průčelí stojí přistavěna zděná otevřená veranda se schody, krytá sedlovou stříškou. Nad vstupem jsou umístěna tři menší obdélná okna. Boční stěny kostela, doplněné opěrnými pilíři, jsou prolomeny třemi páry pseudogotických hrotitých oken s kružbami. V závěrové stěně presbytáře je proraženo kruhové okénko rovněž s kružbou. Vnější stěny kostela jsou hladké, bez členění. Pod střechou obíhá kostel po celém obvodu profilovaná římsa. Spodní část stěn kostela je tvořena kamennou podezdívkou.