← kaple Nejsvětější Trojice (Doubí) kaple (Doubrava) →

v areálu zámku

s malou vížkou

Má novou střechu. - Původní kapli Nejsvětější Trojice nechal na nádvoří zámku v roce 1700 postavit pro své potřeby tehdejší majitel doubského panství Adam Bernhard Unruher von Ober Chodau. V roce 1774 byla kaple prohlášena za veřejnou. Její provoz financovala vrchnost z pozice patrona. Sloužily se v ní poutní i jiné mše a udílely svátosti. V roce 1877 koupil statek Doubí statkář Karel Bubeníček z Unhoště. Ten nechal na jaře 1884 strhnout dosavadní zámecké budovy, na jejichž místě postavil doubský stavitel Rudolf Michael Mader podle plánů jistého architekta z Berlína nový, dvoupatrový zámek v neorenesančním stylu s celkem 30 pokoji a zimní zahradou. Na přilehlých budovách se uplatnily prvky maurské architektury; v roce 1885 byla v neorománském duchu byla upravena zámecká kaple Nejsvětější Trojice. Do nových budov se rodina velkostatkáře nastěhovala dne 1.8.1885. V roce 1945 sídlilo v zámku velitelství Rudé armády, poté sloužil jako sídlo různých státních podniků a zchátral. Dnes zde sídlí společnost Karel Holoubek - Trade group, a.s., která zámek i s kaplí kompletně zrekonstruovala na začátku 21. století. - Pozemek s kaplí patří firmě Karel Holoubek - Trade Group, a.s. z Prahy.