← kaple (Boškov) kaple Panny Marie Pomocné (Bošov) →
14417 kaple sv. Floriána

středně velká, se sanktusníkem

Má novou střechu, věžička měděnou. Obecní kaple sv. Floriána byla postavena někdy kolem roku 1800 při levé straně silnice na Prahu uprostřed obce Bošov (Poschau). Během 19. století byla upravena. Po nuceném vysídlení německého obyvatelstva na konci druhé světové války přestala kaple sloužit svému účelu a byla ponechána svému osudu. Během druhé poloviny 20. století sloužila bývalá kaple jako skladiště. Počátkem 21. století proběhla celková rekonstrukce tehdy již značně zchátralé kaple. Obdélná kaple s trojboce uzavřeným presbytářem krytá valbovou střechou s pálenou krytinou, doplněnou polygonální sloupkovou zvoničkou s jehlancovou stříškou, se zavěšeným zvonem. Vstupní průčelí s jednoduchým kamenným portálem obdélného vchodu s pilastry po stranách je završenou vpadlým trojúhelníkovým štítem s obdélným okénkem v ose, odděleným profilovanou římsou. Podélné stěny jsou prolomeny po jednom obdélném. polokruhově zakončeném okně. Vnější stěny jsou hladké, bez členění, doplněné profilovanou římsou pod střechou. Vnitřní prostor je plochostropý. Vnitřní zařízení tvořil oltářní obraz sv. Floriána z doby kolem roku 1800 a malá lidová dřevěná soška sv. Anny z 19. století.