14146 Husova kaple

československá husitská
20. léta 20. století
v Hamerské ulici, blízko domu kultury

Moderní husitská kaple. - Zbořena v říjnu 2003 (obvodové stěny zbořeny 22.10.2003). - Byla obdélná (cca 9 x 15 m), vpředu uprostřed měla vchod a po stranách po jednom okně. střecha byla sedlová. - Demolice kaple byla plánována již za komunistického režimu kvůli stavbě nedalekého kulturního domu; nakonec z ní sešlo. Po roce 1989 církev kapli pronajala a poté prodala soukromníkovi, který zde prodával textil. Poté, co byla kaple zatopena během povodní v roce 2002, majitel ji v roce 2003 zboural a na jejím místě si postavil dům. - Kaple stála na dvojici pozemků; jeden (pozemková parcela č. 2250) je v soukromém vlastnictví (MUDr. Petr Polák z Veselí nad Lužnicí), druhý (pozemková parcela č. 2246/23) je také v soukromém vlastnictví (Miroslav Polák z Veselí nad Lužnicí).