← sedm kapliček (Klášterec nad Ohří) kostel Panny Marie (Klášterní Skalice) →

počátkem 90. let 20. století

se sanktusníkem

Místo po zbořené kapli je pietně upraveno. - Stavbu kaple inicioval v roce 1883 tehdejší starosta obce Franz Weber. Byla vysoká asi 7 m, široká asi 4 m, na délku sahala téměř až k domu za ní. - Stála před prostředním domem v horní části návsi; je zde kamenná zídka, jež byla podezdívkou kaple, v ní je schodiště. - Kaple byla zbořena počátkem 90. let 20. století, přestože místní občané sepsali petici na její záchranu a chtěli udělat sbírku na její opravu. - Nyní je na místě kaple kříž. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1842. - Pozemek, na němž kaple stála, patří městu Klášterec nad Ohří; o obnovu kaple usiluje spolek "Svobodná Jeseň". V roce 2024 půjde na obnovu kaple 1.476.000,- Kč z rozpočtu města Klášterec nad Ohří.