zvonička (Podhrad) →

se sanktusníkem

Barokní mešní kaple byla obdélná s polokruhově zakončeným presbytářem a sedlovou, vzadu zvalbenou střechu s polygonální dřevěnou zvonicí s cibulovitou bání. Kaple měla po stranách po jednom vysokém okně zakončeném obloukem. V průčelí nad římsou byl nízký trojúhelníkový štít, vchod v průčelí byl zakončen pravoúhle. - Kaple byla zbořena při likvidaci vsi; nejprve byla pobořena při likvidaci domu pana Netoličky, zcela zničena pak byla při výstavbě autoparku podniku Prefa. - Kaple je zakreslena na mapě Stabilního katastru z roku 1843. - Kaple stála na dvojici pozemků; oba (pozemkové parcely č. 765/2 a 768/1) jsou v soukromém vlastnictví (Bohumír Jirásek z Krásného Března). - Ze vsi Podhoří zůstalo asi pět domů.