kostel Nejsvětější Trojice (Hostíkovice) →

se sanktusníkem

Na místě kaple je dnes parkoviště. - Velká mešní kaple protáhlého osmiúhelníkového půdorysu asi od Jana Blažeje Santiniho-Aichla. - Po 2.světové válce kaple pustla, byla vytlučena okna, spadl kus stropu, poté se mluvilo o opravě, ale byl jen natřen sanktusník. Počátkem 60. let 20. století Místní národní výbor Skryje požádal o demolici, žádost podpořil Památkový ústav v Pardubicích a požádal Ministerstvo školství a kultury o upuštění od památkové ochrany. V dubnu 1962 Ministerstvo školství a kultury zrušilo památkovou ochranu kaple. Poté, co se zřítil strop, byla kaple v červenci 1968 do základů zbořena a prostor byl urovnán. - Zůstalo jen šest rozhozených velkých kusů zdiva (kaple byla zřejmě odstřelena). - Pozemek, na němž kaple stála, patří obci Skryje.