← kaple sv. Anny (Dětřiš) kostel Nanebevzetí Panny Marie (Diváky) →

SZ od vsi

středně velká

Zůstaly jen obvodové zdi do výše cca 0,3 m, pod nimi vchod do krypty s mříží místo dveří; krypta zůstala zachována a dovnitř byly naházeny trosky zbořené kaple. Kolem jsou rozházeny cihlové trosky. - Poměrně velká kaple, jež sloužila jako pohřební kaple rodu von Levetzow, který vlastnil zámek v obci. Sestávala ze dvou částí: kaple s podzemní kryptou (s rakvemi majitelů zámku), před níž byla v zemi vybudována ještě jedna krypta. Kaple byla podkovovitého tvaru (4,2 x 5,75 m), vpředu s trojúhelníkovým štítem. - V 50. letech 20. století byly ostatky rodiny von Levetzow přeneseny na hřbitov. Učni ubytovaní v zámku popíjeli v okolí kaple alkohol, předseda Místního národního výboru proto nechal kapli zbořit. - Pozemek, na němž kaple stála, patří Lesům ČR, s.p.