zvonice (Lipová) →
13831 kaple Panny Marie Růžencové

po pravé straně cesty z Petrova, za čtyřmi kaštany

s malou věží

Zůstala jen velká hromada cihlových trosek a malé zbytky zdiva. - Velká pseudogotická mešní kaple postavená doupovským stavitelem Vinzenzem Schmidtem. Měla rozměry 6 x 10,5 metru, presbytář byl ukončen polygonálně. Vstupní průčelí kaple bylo doplněno nárožními pilíři a předsíňkou. Zařízení současné s výstavbou, hlavní oltář z roku 1892 od Wilhelma Schneidera, který představoval Pannu Marii, podávající růženec sv. Dominikovi a sv. Kateřině ze Sieny. V lodi kaple visel barokní olejový obraz Panny Marie (Immaculata) široký 0,6 m. - V roce 1953 byla ves Lipoltov zabrána do nově vzniklého vojenského újezdu Hradiště. Ještě v roce 1956 kaple stála a měla i střechu, v roce 1962 také stála, měla i krov, ale střešní krytina byla odstraněná. Někdy později byla kaple zbořena. - Pozemek, na němž kaple stála, patří Agentuře hospodaření s nemovitým majetkem Ministerstva obrany ČR. - Ze vsi Lipoltov zůstaly velké trosky několika domů.